Vastavuoroisuus asiakassuhteissa

 

Kun haluat saada jotakin, on helpompi saada kun on itse antanut, ensin. Se kumpi antaa ensin esimerkiksi omaa arvokasta aikaansa, lahjan, tai tarjoaa kahvin on lähtökohtaisesti vahvemmilla tapaamisen alussa, tai asiakassuhteen luomivaiheessa.

Jos olet tunneälykäs, haluat varmasti tarjota kaverille vuorostasi seuraavalla kerralla jos hän tarjosi viimeksi..? Tämä vastavuoroisuuden periaate toimii kaikessa elämässä, mutta erityisesti myynnissä ja bisneksessä, se on kullanarvoista huomioida.

Kun kaveri tulee käymään yllättäen, ja nyt ei kyllä yhtään huvittaisi..olisi rästihommiakin ja kaikkea.. No se kaveri toi pullia ja kahvia mukanaan, no ehkäpä on nyt kohteliasta keittää kahvit ja kuunnella mitä hänellä on asiaa. Eikö totta?

Pieni lahja tapaamisen alussa, pieni maistiainen tai ilmaisia neuvoja, ja ne maksetaan sinulle takaisin. Tulee kauppoja ja toinen antaa sinulle takaisin, tavalla tai toisella.

Asiantuntija-aseman saavuttaminen vaatii antamista. Suuret sedät antavat paljon omia timanttisia neuvojaan ilmaiseksi, jäät koukkuun opetuksiin ja joku päivä on helppo maksaa henkilön koulutuksesta, kun tiedät että luvassa on varmasti jotakin arvokasta sisältöä. Talon rakentajakin voisi erottua, kirjoittaa oman alansa tarinoita ja tuoda omaa asiantuntijuuttaan esille näin. Mitä enemmän tuotat sisältöä sitä enemmän saat näkyvyyttä.

Uskon että myyntityössä ja verkostojen luomisessa tämä kannattaa huomioida. Saadessani apua, tarjoa vastavuoroisesti omaa apuani, tai ostan avuntarjoajalta tarvitsemani palvelun, ennemmin kuin lähtisin vertailemaan häntä kilpailijoidensa kanssa.

Missä sinä voit auttaa jotakuta tänään? Miten minä voin auttaa sinua seuraavaksi?

 

Sari Parikka, MyyntiAgenttiS
Kylmää ripaa pelkäämätön Lappeenrantalainen myyntityön sähköjänis, 6 vuoden kokemuksella liikelahjojen ja profiilituotteiden parissa. Toimii B2B pelikentällä yrityksien menekinedistäjänä tuoden uutta ja tuoretta naisnäkökulmaa alalle.

sari.parikka@myyntiagenttis.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *