Unelmoitko vain, vai aiotko myös toteuttaa?

Onko joku sanonut sinulle joskus tai usein että: ”lopeta turha haihattelu ja keskity vaan puurtamiseen”?

Ajattelen että jokainen meistä ansaitsee elämänsä sellaisena, jonka itse haluaa. Itse nautin kun saan toimia esimerkkinä, opastaa, olla esillä ja tehdä luovaa työtä.

Entäpä suuremmat asiat? Teetkö työtäsi vain sen vuoksi että joskus opiskelit alaa ja siitä saa vain rahaa? Haluatko todella tehdä sitä? Jos haaveilet jostakin muusta, vaikkapa työstä tai harrastuksesta joka sinua kiinnostaa, niin tee asioita jotka johtavat sen toteutumiseen.

Tähän kartoittamiseen on hyvä keino, MindMap.

Varmaan olet joskus kuullut miellekartasta, ja kenties käytätkin tätä jo. Hienoa! Voin kertoa että itse olen hahmottanut omat vahvuuteni, tämänhetkiset tehtäväni, ja haaveeni, paljon tarkemmin MindMapin avulla, kuin että pyörittelisin vain asioita päässäsi.

MindMap miellekarttoja kannattaa tehdä useita, eri aihein, esimerkiksi: ”tämän hetkiset tehtäväni”, ”Omat vahvuuteni ja mielenkiinnon kohteeni”, ”kaikki unelmani” jne. Tee isolle paperille värejä käyttäen, oma karttasi niin, että asia jonka kirjoitat, johtaa ala-asiaan tämän ”otsikon” alla. Merkitse kaikki ne tähän kyseiseen otsikkoon liittyvät asiat joita omalla kohdallasi tästä tulee mieleen.

 

Haaveet muuttuu todeksi, kun asetat tavoitteellesi päivämäärän, ja kartoitat mitä askelia sinun täytyy ottaa, jotta saavutat ne. Ihminen tarvitsee ihmistä, eli yksin ei tarvitse selviytyä. Kun tapaat jonkun joka mielestäsi tekee juuri sitä mistä sinä olet haaveillut, pyydä häneltä neuvoja. Voit yllättyä, mitä kaikkea pienikin keskustelu oman idolisi kanssa saa aikaan!

Jokainen meistä rakentaa oman huomisensa, olivat lähtökohtamme mitkä tahansa. Okei, ei nyt sotketa vakavia sairauksia tai muita seikkoja joille et oikeasti voi mitään. Mutta näitäkin ihmisiä auttaa varmasti jaksamaan oma vahva päätös siitä, että elämä on parempaa, kun ei valita turhista.

Jos et saa työstäsi positiivista energiaa, tai nauti siitä, kannattaisiko miettiä mitä oikeasti haluat. Olen paljon parempi tekemisissäni, kun pidän aidosti siitä mitä teen, ja uskon että samoin on sinunkin kohdallasi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *