5:n kärki tekniikalla tehostat työskentelyäsi

Menetkö työpaikalle kuin durasel joka sinkoilee edestakaisin kun et tiedä mistä aloittaa? Tai päinvastoin, raahaudutko tehtävien ääreen väkisin maanantaina etkä  tiedä mistä aloittaisi? Onko tekemättömät työsi ajatuksissa sekalaisena soppana joilla ei ole loogista ratkaisuaikataulua? Kuulostaa tutulta.

Menestyneet ihmiset suunnittelevat työskentelynsä. Ajankäyttö tehostuu kun tiedät mitä tehtävälistallasi on, ja mitä kaikkea tänää tulisi ehtiä saamaan tehdyksi. Päivän aikana ei tuhlaannu aikaa siihen miettimiseen, mitä tänään pitikään tehdä tai mitäs nyt keksisin. Selkeä järjestys tärkeimmistä tehtävistä listattuna, niiden toteutus ja tarkkailu että ne hoituvat, tekevät sinusta tehokkaan ajankäyttäjän.

Suunnittele työskentelysi, työskentele suunnitelmasi.

Pitkän linjan kouluttaja TORFINN SLÅEN neuvoi tämän 5 a Day- tekniikan eräällä koulutuksella. Hän kertoo tekniikan auttavan rentoon keskittymiseen, ketteryyteen ja dynamiikkaan, energiseen fiilikseen ja helpottamaan raportointia. Tässä yksi todella hyväksi havaittu tekniikka jota monet käyttävät, itse myöskin.

 

5:n kärki -tekniikka, omin sanoin.

Kirjaa ylös seuraavan päivän tehtäväsi tänään. Kun tavoitteet on kirjattu ylös, on niistä vaikeampi enää luistaa, ja ainakaan et voi sanoa ettet muistanut.

  1. Listaa 5 tärkeintä seuraavan päivän tehtävääsi kalenteriin.
  2. Toteuta tehtävät siinä järjestyksessä kun olet ne kirjannut.
  3. tee aina yksi tehtävä loppuun ennen kuin siirryt seuraavaan listalla olevaan.
  4. kun listalla ollut tehtävä 1. on tehty, vedä viiva yli ja jatka seuraavaan, huomaat kuinka tehtävät tulee tehtyä.

Listaa kalenteriin myös suunnitteluaika erikseen. Aikasi ei enää kulu päivän aikana turhaan miettimiseen, ’”mistähän aloittaisin”.

 

Tässä esimerkki yhden päivän tehtävälistastani.

Kirjaan ylös asiakastapaamiset ja siihen liittyvät asiat yhdeksi tehtäväksi. Kalenteriin merkitsen ajat soitoille, tapaamisille, somelle, tarjouksien teolle.. siis kaikelle. Näin ei tule joka välissä otettua puhelinta käteen ja tuhlattua aikaa, sillä tekeminen katkeaa usein muutenkin jos tulee vastattua puheluihin tai viesteihin.

Lista on monesti pidempikin tai sisältää useampia tehtäviä kuin 5, mutta voit hyvin aloittaa pienemmälläkin määrällä tehtäviä. Kun tekniikka hioutuu osaksi kalenteriasi, lisäät tehtävien määrää helposti.

 

 

 

Sari Parikka,
Kylmää ripaa pelkäämätön Lappeenrantalainen myyntityön sähköjänis, 6 vuoden kokemuksella liikelahjojen ja profiilituotteiden parissa. Toimii B2B pelikentällä yrityksien menekinedistäjänä tuoden uutta ja tuoretta naisnäkökulmaa alalle.

www.facebook.com/MyyntiAgenttiS/
www.myyntiagenttis.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *